01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Коронавірус: Франція виводить свої війська з Іраку через потребу у військових

Франція відкликає свій контингент з Іраку через дедалі більшу потребу у військових для протидії поширенню коронавірусної пандемії. Про це рішення Міністерства оборони Франції стало відомо 25 березня.

Французькі військові є частиною об’єднаної місії на чолі зі Сполученими Штатами, учасники якої тренують та консультують іракські війська, а також допомагають здійснювати контртерористичні операції проти екстремістського угруповання «Ісламська держава» в Іраку.

За заявою Міноборони Франції, Париж «ухвалив рішення репатріювати до наступних повідомлень свій особовий склад, відряджений на операцію «Шаммаль» в Іраку».

Рішення торкнеться близько сотні солдат. Французька армія продовжить здійснювати повітряні операції проти «ІД».

Читайте також: Коронавірус зараз у фазі адаптації до людей. Що далі? Інтерв’ю з вірусологинею​

Франція заявляє, що продовжить підтримувати роботу військових об’єктів у Кувейті та Катарі, а також місії військово-повітряних сил у Сирії.

Президент країни Емманюель Макрон наказав почати спеціальну військову операцію, щоб підтримати людей, які захворіли на коронавірусну інфекцію COVID-19. Вона передбачає зокрема постачання гелікоптерами до заморських володінь Франції, а також транспортування постраждалих на борту військових літаків та авіаносця в Середземному морі.

Станом на ранок 26 березня Франція підтвердила понад 25 600 випадків захворювання на COVID-19 та 1 333 смерті.

Схоже рішення щодо свого невеликого контингенту з Іраку днями ухвалила Чехія. 24 березня міністерство оборони цієї країни повідомило, що літак із 30 солдатами, відрядженими до Іраку, приземлився в аеропорту Праги.

Читайте також: Кремль звинувачують у заниженні цифр про COVID-19, а сам він воює з «фейковими новинами»

Новий коронавірус SARS-CoV-2, раніше відомий як 2019-nCoV, виявили у Китаї наприкінці минулого року. Він спричиняє захворювання COVID-19. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

За даними Університету Джона Гопкінса, у світі зареєстровано понад472 тисячі випадків захворювання. 21 308 людей померли, 114 870 одужали.

залиште коментар: