01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

«Обнулення» термінів президентства Путіна схвалює менше половини росіян – опитування

Думки росіян про поправку до конституції Росії щодо «обнулення» президентських термінів розділилися майже порівну. Про це свідчать дні опитування «Левада-центру», повідомляє російське видання «Ведомости».

Поправку, що дозволяє Володимиру Путіну обратися ще на два терміни, схвалюють 48 відсотків респондентів, не схвалюють – 47 відсотків. При цьому бачити Путіна на посту президента після 2024 року хотіли б 46 відсотків росіян. У липні 2019 роки так відповіли 54 відсотки опитаних.

Майже у чверті росіян ухвалення поправки про «обнулення» термінів не викликало ніяких особливих почуттів, 20 відсотків відчули обурення. В цілому позитивні емоції (задоволення і надію) висловив 31 відсоток опитаних, негативні (подив і обурення) – 36 відсотків.

 

Дві інші соціологічні служби Росії, ВЦИОМ і ФОМ, поки не публікували опитувань про «обнулення» президентських термінів. ВЦИОМ лише запитував, чи вважають респонденти її важливою. Ствердно відповів 61 відсоток росіян.

У січневому опитуванні «Левада-центру247 відсотків росіян висловили думку, що поправки до конституції вносять в інтересах самого Путіна, щоб розширити його повноваження і дозволити йому залишитися при владі і після 2024 року.

залиште коментар: