01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Служка бєні олександр дубінський подавав документи на отримання громадянства Румунії


 
Нинішній так званий народний депутат від “слуги народу” олександр дубінський понад два роки тому подав документи на отримання громадянства Румунії — скориставшись спрощеною процедурою, яка передбачає наявність румунського коріння.

Журналісти-розслідувачі отримали документи, які підтверджують, що у грудні 2017 року олександр дубінський подав заявку на отримання громадянства Румунії. Зокрема, надав копії закордонних та українського паспортів, свідоцтво про народження. У відповідь Національне агентство з питань громадянства Румунії присвоїло йому персональний номер (дивіться фото).

Про те, що Дубінський подавався на отримання румунського паспорта, нам підтвердило й джерело, яке має зв’язки у Міністерстві юстиції цієї країни.

За даними нашого джерела, для оформлення документів на громадянство народний депутат скористався послугами компанії з Чернівців, яка гроші знаходить у вас необхідне румунське коріння.

Її представник у телефонній розмові розповів, що румунський паспорт може нам обійтись у 5-6 тисяч євро. При цьому навіть наявність румунських предків — необов’язкова.

Також джерело повідомило, що отриманням частини документів для оформлення Дубінському громадянства займалась румунська адвокатка Єлєна Замфір. У телефонній розмові жінка підтвердила, що прізвище дубінського їй знайоме (запис розмови є в редакції).

Наразі невідомо, чи завершив народний депутат процедуру з отримання громадянства.

Але в українському законодавстві чітко прописано, що добровільне набуття паспорта іншої держави є підставою для позбавлення українського громадянства. Для народного депутата ж втрата громадянства може стати причиною позбавлення мандату.

Нагадаємо, раніше Міністерство юстиції України 23 березня 2020 року отримало від Окружного суду США Південного округу міста Нью-Йорк два доручення про вручення повістки та копії позову народному депутату олександру дубінському та представнику ТОВ “Телерадіокомпанії “Студія 1+1″”.
 
Мережа Правди

залиште коментар: