01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Макрон прибув із візитом до Тель-Авіва

Президент Франції Емманюель Макрон прибув до Тель-Авіва, щоб висловити «повну солідарність» своєї країни з Ізраїлем, передає The Times of Israel.

За словами одного з представників Єлисейського палацу, президент Франції своїм візитом прагне не лише показати солідарність з Ізраїлем, а й зробити «максимально оперативні пропозиції», щоб запобігти ескалації, звільнити заручників, гарантувати безпеку Ізраїлю та працювати над вирішенням конфлікту за принципом «двох держав».

Макрон має зустрітися з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу та президентом Ісааком Герцогом.

 Крім того, очікується, що Макрон зустрінеться з родичами жертв нападів «Хамасу».

Минулого тижня Макрон заявив, що вирушить на Близький Схід, щойно з’явиться перспектива конкретних переговорів між Ізраїлем і політичним крилом ісламістського угруповання «Хамас».

Не виключено, що Макрон також поїде до Лівану та Єгипту, повідомила французька газета Le Parisien з посиланням на дипломатичні джерела.

Близько 1400 людей загинули в Ізраїлі через напади бойовиків «Хамасу» 7 жовтня і в наступні дні. Відтоді Ізраїль завдає авіаударів по Сектору Гази. Ісламісти кажуть, що кількість загиблих палестинців під час авіаударів зросла до понад 5000. Ці цифри неможливо перевірити незалежно.

залиште коментар: