01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

У Херсоні 100-річчя бою під Крутами вшанували молебнем, мітингом і смолоскиповою ходою

У Херсоні 100-річчя бою під Крутами вшанували молебнем, мітингом і смолоскиповою ходою. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у пам’ятних заходах взяли участь переважно представники націонал-патріотичних партій і громадських організацій: ВО «Свобода», «Правий сектор», «Національний корпус», «Сокіл», «Конгрес українських націоналістів».

Після мітингу, який відбувся на площі Свободи, його учасники пройшли смолоскиповою ходою центром міста до Херсонського гідрометеорологічного технікуму, де вшанували пам’ять його випускника Олександра Райхерта – бійця ДУК «Правий сектор», загиблого у листопаді 2014 року у бою в селищі Піски під Донецьком. 

Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року на залізничній станції за 18 кілометрів на схід від Ніжина, 130 кілометрів на північний схід від Києва (нині Чернігівська область). Він тривав близько п’яти годин. Унаслідок цього протистояння між чотирьохтисячним підрозділом російської Червоної гвардії під проводом есера Михайла Муравйова та загоном із київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що нараховував за різними джерелами від трьохсот до чотирьохсот осіб, українське військо призупинило наступ противника. 27 юнаків потрапили після бою в полон до більшовиків та були страчені.

залиште коментар: