01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Полторак звільнив кількох посадовців Міноборони за розкрадання військового майна в Одесі

Багатомільйонних збитків завдали Збройним силам України посадовці, які опікувалися постачанням до підрозділів ЗСУ в Південному регіоні продовольства, пального та інших матеріальних засобів. Такі факти порушень та зловживань виявили службові перевірки на місцях.

Міністр оборони України Степан Полторак заявив журналістам, що за результатами цих перевірок притягнули до відповідальності посадовців 46-го Об’єднаного центру забезпечення Південного регіону в Одесі та Об’єднаного центру забезпечення ЗСУ в Києві.

За його словами, керівники 46-го Об’єднаного центру в Одесі не змогли забезпечити особовий склад якісним харчуванням, матеріальними засобами, паливно-мастильними матеріалами. Він заявив, що кваліфікує як зраду такі дії та бездіяльність керівників цього центру та офіцерів, які мали їх контролювати.

«Я з такими офіцерами служити не буду!… Я ухвалив рішення: я позбавляю керівника 46-го Об’єднаного центру Євгена Короля всіх військових офіцерських звань, вихідної допомоги та пільг. Так само позбавляю звань та пільг керівника складу паливно-мастильних матеріалів цього центру Андрія Мосунова, старшого офіцера центрального управління забезпечення паливно-мастильними матеріалами ЗСУ Дмитра Ізваріна», – заявив Степан Полторак журналістам одразу після оприлюднення результатів перевірки.  

Крім того, він понизив у посаді начальника відділу зберігання пального та пально-мастильних матеріалів складу пального та мастильних матеріалів 46 Об’єднаного центру забезпечення майора Олександра Ляляєва та начальника Центрального управління забезпечення пально-мастильними матеріалами Збройних сил України тилу ЗСУ полковника Кубаля Руслана.

За його словами, звільненнями з посад та позбавленням звань справа не обмежиться: матеріали перевірок Міноборони надало військовій прокуратурі для подальшого реагування. 

Напередодні Степан Полторак особисто зустрівся з головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом.

залиште коментар: