01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Клімкін відреагував на ймовірне припинення пасажирського сполучення з Росією

Українська влада повинна обговорювати шлях обмеження впливу Росії на Україну, однак має бути послідовною, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, коментуючи ймовірне припинення пасажирського сполучення із Росією.

«Якщо ми говоримо, що такого сполучення не повинно бути, то як ми ставимося до тих сотень тисяч і мільйонів українців, які їздять у Росію, ми що, повинні оголосити їх зрадниками? Ми повинні зрозуміти реальність. Так, ми в стані війни з РФ, але навіть під час війни мільйони українців перебувають на території Росії, і не всі там тому, що їм так подобається, а з особистих причин – родичі, заробіток. Ми повинні подивитися на цю проблему в цілому, а не шляхом політичних гасел», – сказав Клімкін.

Водночас він зазначив, що готовий обговорювати цю проблему, але «вона повинна бути вирішена в контексті боротьби з Росією як агресором, і розуміючи, що люди не повинні страждати».

«Ми повинні зрозуміти, як контролювати, хто і як їздить, але якщо ми не дозволяємо відвідувати родичів, то це питання людське. Я ставлюся до цього дуже стримано», – додав Клімкін.

Читайте також: Чи очікувати припинення залізничного сполучення між Україною та Росією?

6 серпня міністр заявив, що українська влада розглядає варіант із закриттям залізничного сполучення зі столицею Росії Москвою.

Згодом він уточнив, що мова йде про припинення залізничного сполучення з Росією взагалі.

залиште коментар: