01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Половина киян вважає, що Київ рухається в неправильному напрямку – дослідження КМІС

Половина киян-учасників соціологічного дослідження вважають, що справи у столиці погіршуються, але при цьому понад 30% позитивно оцінюють Віталія Кличка на посаді мера. Такі дані наводить Київський міжнародний інститут соціології на основі опитування, проведеного на приватне замовлення.

Як показало дослідження з вибіркою 800 людей, 49,4% респондентів вважають, що справи в Києві йдуть у неправильному або скоріше неправильному напрямку. 38,9% учасників, навпаки, вважають, що життя в столиці покращується. Ще 11,8% не дали відповіді на питання.

Віталій Кличко став третім за симпатіями містян, отримавши 5,9 балів позитивного ставлення від респондентів КМІС. При цьому Анатолій Гриценко дістав 9,8 балів, а Микола Томенко – 13,9.

Читайте також: «Суд просять ліквідувати «Пору» і ще 48 політичних партій​»

І тим не менш 48,8% учасників опитування, які прийшли б на вибори міського голови (якби такі проводилися зараз), віддали б свій голос за чинного мера.

За оцінками КМІС, якби вибори до Київської міської ради відбувалися всередині вересня, більшість киян, що прийшли б на дільниці – 14,9% проголосували б за уявний «Блок Святослава Вакарчука», тоді як партія Кличка дістала б 4,3% підтримки.

Читайте також: «Євроінтеграційні настрої Харкова: «феномен мовчання»

Однак соціологи зазначають: партії «УДАР» або будь-якої іншої політичної сили Кличка не було в списку партій, і респонденти називали її як свій варіант. В іншому разі її рейтинг міг бути й вищим.

При цьому переважна більшість опитаних виян – 66,5% – підтримує євроінтеграцію, 64,8% виступають за вступ до НАТО.

залиште коментар: