01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Від початку доби бойовики на Донбасі вогонь не відкривали – ООС

У штабі Операції об’єднаних сил 11 березня повідомили, що підтримувані Росією бойовики від початку доби вогонь на Донбасі не відкривали.

Згідно з повідомленням, попередня доба також позначилась збереженням режиму тиші.

«Об’єднані сили надійно контролюють дії противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню», – повідомили у штабі.

В угрупованні «ДНР» звинуватили українську сторону в обстрілі напередодні напрямку Ясинувата-Авдіївка. В угрупованні «ЛНР» нічого про обстріли минулої чи поточної доби не повідомляють.

На засіданні Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції 7 березня Україна домовилася про оголошення нового режиму тиші на Донбасі з 00:00 8 березня.

Перед цим Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголошувала про чергове «безстрокове і стале» припинення вогню, починаючи з півночі 29 грудня 2018 року, з нагоди новорічних і різдвяних свят. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, станом на кінець грудня 2018 року, за час конфлікту загинули близько 13 тисяч людей, майже 30 тисяч – поранені.

залиште коментар: