01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

За 4 роки кількість оборонного замовлення, яке виконують державні компанії, скоротилася вдвічі – Найєм

За чотири роки кількість державного оборонного замовлення, яке виконують державні компанії, скоротилася вдвічі, повідомив в ефірі Радіо Свобода заступник генерального директора оборонного концерну «Укроборонпром» Мустафа Найєм . 

За його словами, раніше державні компанії виконували 60% замовлень, а тепер – 30%. 

«За чотири роки обсяг державного оборонного замовлення – частка державних компаній зменшилася вдвічі. За чотири роки війни, просто уявіть собі. Було 60%, а зараз 30%. Так, є приватні компанії, які добросовісно виконують свою роботу і ми їх дуже поважаємо і  з ними співпрацюємо. Але є компанії, які виникли на тлі корупції і за рахунок блату чи зв’язків отримали замовлення, не виготовляючи продукцію або знищуючи при цьому державні компанії. Зараз результат дуже простий: було 60%, зараз 30%», – розповів Найєм. 

 

Також він зазначив, що є багато випадків, коли «штучно підвищувалася ціна продукції держаних компаній для того, щоб вигравали приватні компанії».  

«Всі ці речі не могли відбутися без контролю з боку РНБО, комітету національної безпеки і оборони Верховної Ради, міністерств економіки і оборони – ці чотири відомства, їхні керівники і ті люди, які були причетні до формування державного оборонного замовлення», – зазначив він. 

Найєм додав, що його метою і завданням цього року є збільшити кількість оборонного замовлення для державних заводів. 

«Цьогоріч вперше за десять років, коли частка державного оборонного замовлення для «Укроборонпрому» не буде зменшуватися, а ми спробуємо її збільшити. Навіть 5%, навіть 7% – це буде величезний прорив. Я вже не кажу, що ми розблокуємо декілька заводів: і Харківський, і Миколаївський, і декільк Київських, які почнуть виготовляти зброю, військову техніку і ми почнемо її експортувати і поставляти в нашу армію, що є першочерговим для нас завданням», – сказав він. 

Читайте також:  Мустафа Найєм: Якщо люди мають справу з мільярдами і низьку зарплату, вони працюють «на дядю»

залиште коментар: