01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Пристайко: Україна рада, що імпічмент закінчився, і хоче поліпшити відносини зі США

Україна рада, що процедури імпічменту проти президента США Дональда Трампа закінчилися, і тепер хоче поліпшити відносини зі США, заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, який перебуває у Сполучених Штатах на сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Як сказав він журналістам, це буде його метою, коли він наступного дня, 21 лютого, перебуватиме в Вашингтоні для зустрічей із посадовцями президентської адміністрації і Державного департаменту.

«Ми обговоримо, як ми можемо зараз, коли це вже не затьмарено ніякими розслідуваннями щодо імпічменту, …поліпшити наші відносини, які в чудовій формі, але ми хочемо більшого», – сказав Пристайко, як його цитує агентство «Асошієйтед прес».

«Ми щасливі, що імпічмент закінчився, бо нас постійно втягували у внутрішню політику США, а ми не хочемо бути її частиною, і ми ніколи не були її частиною», – додав міністр.

Україна опинилася в осередді процесу імпічменту президента Дональда Трампа після того, як став відомий зміст його телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським у липні 2019 року, в якій чільник США просив українського про «послугу», а саме про розслідування проти потенційного суперника Трампа на президентських виборах. Тоді ж він затримав надання Україні оборонної допомоги на суму в 391 мільйон доларів, що викликало підозри, що її розблокування могло бути пов’язане саме з початком того розслідування. У Конгресі США Палата представників оголосила Трампові імпічмент, але врешті Сенат виправдав його.

залиште коментар: