01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Трамп: «було б чудово» побачити примирення України та Росії

Президент США Дональд Трамп заявив, що хотів би бачити, як Росія та Україна налагоджують відносини після років протистояння через Крим та Донбас.

«Я хотів би, щоб вони збиралися разом. Я думаю, якби вони зібралися разом у тому сенсі, що вони б погодилися один з одним, це було б чудово», – сказав Трамп журналістам 23 лютого перед тим, як вирушати до Індії.

Репортер просив Трампа прокоментувати нещодавні звинувачення президента Росії Володимира Путіна, що інші країни намагаються розколоти Росію та Україну, а також тезу російського лідера, що ці дві країни будуть світовою супердержавою, якщо знову будуть разом.

Трамп також додав, що «це було б чудовою справою для світу… Якби Україна та Росія змогли скласти якусь угоду, де вони добре ладнають, як на мене, це було б дуже добре».

Із 2014 року Київ не контролює близько 7% території України. Це сталося після того, як Росія окупувала та анексувала півострів Крим, а згодом підтримала зброєю, особовим складом та навчанням бойовиків у двох східних областях, Луганській та Донецькій.

У війні на Донбасі загинули понад 13 тисяч людей, а ще 1,5 мільйона залишили свої домівки.

Росія заперечує, що є учасником конфлікту на Донбасі і називає це збройне протистояння «громадянською війною».

Київ звинуватив Росію у спробах продовження дестабілізації ситуації в Україні. Обидві країни є сторонами кількох міжнародних позовів, пов’язаних із боргом, торгівлею та захопленими активами.

залиште коментар: