01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Скалецька вперше зустрілася з евакуйованими з Китаю громадянами

Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька повідомила, що вперше зустрілася з евакуйованими з Китаю громадянами.

«Сьогодні вперше зустрілася з громадянами, евакуйованими з Китаю. Завітала до їхніх кімнат на другому і третьому поверхах санаторію «Нові Санжари». Усі здорові. У жодного з евакуйованих підозри на ГРВІ немає. Мій костюм – обов’язкова вимога епідеміологів, порушувати яку я не маю права. Вдячна усім, хто змушений розміститися на обсервацію, за те, що вони теж розуміють і дотримуються усіх правил», – розповіла Скалецька у Facebook.

20 лютого до України прибув літак з евакуйованими громадянами, які перебували в китайському Ухані, де зафіксований спалах коронавірусу. На борту перебували 45 громадян України та 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. За даними української влади, усі – здорові. Втім, впродовж 14 днів вони перебуватимуть на обсервації в закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах.

У селищі спалахнули протести й сутички з правоохоронцями. За даними поліції, дев’ять правоохоронців зазнали травм. Також до медиків звернулася одна цивільна особа. Упродовж дня поліцейські затримали 24 людини.

Попри заворушення, автобуси з евакуйованими з Китаю громадянами змогли заїхати на територію селища. Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька погодилася перебувати на обсервації разом з евакуйованими громадянами. Її виділили окреме приміщення.

 

залиште коментар: