01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Зеленський дав нову обіцянку шахтарям: заборгованість буде виплачена «в найближчі два місяці»

Президент України Володимир Зеленський заявив, що заборгованість з виплати заробітної плати гірникам державних шахт має бути погашена впродовж березня та квітня.

«Дехто з колег говорив, що це (борг із зарплати – ред.) починаючи з 2014–2016 років. Сьогодні це – понад 1 мільярд. Буде півтора мільярда, як казали присутні. Тому дуже прошу в найближчі два місяці – березень, квітень – закрити повністю всі борги перед шахтарями. Якщо не будемо це закривати і пропустимо хоч одну добу, тоді, мені здається, буде справедливо, якщо весь уряд не отримуватиме заробітну плату за ці місяці», – наголосив Володимир Зеленський на Всеукраїнської нараді працівників вугільної галузі.

Раніше цього місяця, 6 лютого, Зеленський уже обіцяв, що до кінця лютого українським шахтарям виплатять усю заборгованість із зарплати. Про це глава держави говорив на шахті «Межирічанська» в Червонограді на Львівщині.

Зеленський також заявляв, що 25 лютого візьме участь у всеукраїнській нараді гірників, де мають представити концепцію розвитку гірничої галузі і визначити, які копальні – збиткові, розробити й обговорити з суспільством плани щодо реформування шахт та їхньої модернізації.

залиште коментар: