01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

В Ірані кількість померлих від коронавірусу зросла до 16, заразився заступник міністра охорони здоров’я

Заступник міністра охорони здоров’я Ірану Ірадж Харірчі заразився коронавірусом Covid-19.

«Тест на коронавірус пана Харірчі…, який був на передовій боротьби з коронівірусом, виявився позитивним», – повідомив у твітері радник міністра охорони здоров’я Ірану.

Сам чиновник висловив сподівання на «неминучу перемогу» над вірусом в Ірані протягом наступних кількох тижнів.

Крім того, про зараження коронавірусом у соцмережах повідомив також депутат парламенту Ірану Махмуд Садекі.

Ситуація з коронавірусом в Ірані різко загострилася в останні кілька днів. Число заражених наближається до сотні людей, за останніми даними, 16 людей померли. 

 

Кілька країн запровадили карантин для тих, хто в’їжджає з Ірану, або мають намір це зробити. Туреччина, Вірменія, Пакистан і Ірак закрили кордон з Іраном.

США закликали Іран «сказати правду» про спалах. Держсекретар Майк Помпео наголосив, що Вашингтон глибоко занепокоєний інформацією, що свідчить про те, «що іранський режим може приховувати важливі деталі про спалах» коронавірусу в цій країні.

Об’єднані Арабські Емірати зупинили всі пасажирські і вантажні перевезення з Ірану і в зворотному напрямку щонайменше на один тиждень.

Станом на ранок 25 лютого, кількість випадків зараження новим коронавірусом у світі сягнула 80 147, понад 27 тисяч одужали. Число летальних випадків зросло до 2699.

Пік епідемії коронавірусу в Китаї припав на 23 січня – 2 лютого і відтоді пішов на спад, повідомив 24 лютого голова Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебреєсус.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

 

залиште коментар: