01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

У Порошенка вимагають покарати Шуфрича, Кузьміна та інших за заяви про змову з Обамою

Офіс Генерального прокурора зареєстрував кримінальне провадження щодо групи депутатів Верховної Ради з фракції «Опозиційна платформа – За життя» за неправдиве повідомлення про злочин, повідомляє партія «Європейська солідарність» із посиланням на адвоката голови політичної сили, п’ятого президента України Петра Порошенка Ігоря Голованя. Серед фігурантів провадження – Ренат Кузьмін, Микола Скорик, Юрій Загородній, Нестор Шуфри та інші.

«17 грудня минулого року група народних депутатів із фракції «Опозиційна платформа – За життя» подали до НАБУ депутатське звернення про можливе, на їхню думку, пограбування України на 100 мільярдів доларів США колишнім президентом США Бараком Обамою та президентом України Петром Порошенком, а також захоплення влади в України ексадміністрацією президента США та, як зазначено у заяві, її агентурною мережею на чолі з Порошенком», – зазначив Ігор Головань.

Він наголосив, що жодних фактів ця заява не містить, а її автори таким чином мали на меті ввести в оману детективів НАБУ. На думу адвоката, ця заява повинна оцінюватись як подання завідомо неправдивого повідомлення про злочин.

Звернення групи депутатів із фракції «Опозиційна платформа – За життя» до директора НАБУ Артема Ситника опублікував на своїй сторінці у фейсбуці Ренат Кузьмін. Він не додав жодного коментаря, навівши лише копію документа.

залиште коментар: