01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Прокурори регіональних прокуратур почали проходити атестацію – ОГП

В Офісі генпрокурора повідомили, що 2 березня прокурори регіональних прокуратур почали проходити атестацію.

«Процес атестації однаковий для всіх прокурорів і є ідентичним до процедури атестації прокурорів Генеральної прокуратури перед створенням Офісу Генерального прокурора. Перший та другий етапи атестації пройдуть з 2 по 5 березня 2020 року у Києві. Задля забезпечення безперервності роботи регіональних прокуратур, прокурори з однієї прокуратури складають іспити в різні дні», – йдеться в повідомленні на сайті Офісу генпрокурора.

Очільник відомства Руслан Рябошапка повідомив, що понад 90% прокурорів у областях «погодилися з атестацією і беруть у ній участь».

Згідно з повідомленням, дати проведення третього етапу – співбесід – будуть визначені за результатами тестувань та перевірки поданих прокурорами документів.

«Співбесіди проводитимуть кадрові комісії, до складу яких входять працівники Офісу генерального прокурора, представники міжнародних неурядових організацій, проєктів міжнародної технічної допомоги та дипломатичних місій… Також стосовно прокурорів, які будуть допущені до заключного етапу атестації, здійснюватиметься перевірка на доброчесність», – повідомили в ОГП.

Повідомляється, що після проходження атестації чинних прокурорів, розпочнеться добір у регіональні прокуратури.

«Найближчим часом ми плануємо завершити добір у Офіс генерального прокурора. Так само ми будемо проводити добір нових людей у регіональні, а потім і у місцеві прокуратури», – сказав Рябошапка.

Новостворений Офіс генпрокурора почав працювати замість ліквідованої Генпрокуратури 2 січня. Заступник генерального прокурора Віктор Чумак в інтерв’ю Радіо Свобода раніше заявив, що на оновлення органів прокуратури передбачено два роки, але ОГП сподівається впоратися швидше.

 

 

залиште коментар: