01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Україна направила ноту через плани російської школи в Словенії відвідати «Артек»

Російська школа в столиці Словенії Любляні планує поїздку в дитячий центр «Артек» в анексованому Росією Криму. Через це посольство України звернулося до МЗС Словенії.

«У зв’язку з організацією російською школою у Словенії конкурсу «Російський слід в історії моєї країни», в рамках якого заплановано відвідання центру «Артек», який розташований на тимчасово окупованій Росією території України, посольством була направлена нота на адресу МЗС Словенії», мовиться у повідомленні дипломатичного відомства.

У листі посольства України є попередження МЗС Словенії про відповідальність за незаконний в’їзд до Криму через закриті Києвом пункти пропуску.

 

У МЗС Словенії поки не відреагували на це повідомлення.

Після анексії підконтрольна Кремлю влада Криму «націоналізувала» дитячий центр «Артек», а потім передала його майно у власність Росії.

У відповідь Міністерство закордонних справ України закликало ЮНЕСКО, провідні міжнародні організації, світове співтовариство засудити передачу «Артека» у федеральну власність Росії. У міністерстві зазначили на те, що в 2006 році між урядом України та ЮНЕСКО було підписано угоду про надання державному підприємству України «Міжнародний дитячий центр «Артек» статусу центру під егідою ЮНЕСКО.

Прокуратура АРК в квітні 2015 року відкрила кримінальне провадження за фактом «націоналізації» міжнародного дитячого центру «Артек» в Криму.

У квітні 2016 року Оболонський суд Києва наклав арешт на майно «Артека».

На материковій частині України після окупації Криму Росією почав працювати дитячий табір «Артек-Буковель».

залиште коментар: