01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Ексдепутат Мосійчук прокоментував рішення суду у Москві про його заочний арешт

Колишній народний депутат від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук заявив, що не визнає юрисдикцію будь-якого російського суду, які і рішення, які той ухвалює стосовно його особи. Так Мосійчук прокоментував у фейсбуці повідомлення у російських ЗМІ від 17 березня про те, що суд у Москві його заочно заарештував.

«Тут виявляється в московському суді, де мені сьогодні обирали запобіжний захід і арештували до 30 травня, в мене був якийсь адвокат, який клопотався про домашній арешт для мене. З цього приводу офіційно заявляю: Я не визнаю юрисдикцію будь-якого російського суду над собою, так як РФ як країна агресор, всі справи проти мене порушує і розслідує виключно з політичних мотивів, а саме через мою участь в протидії російській агресії на сході України та моєї позиції по протидії цій агресії в українському парламенті. Відповідно, жодного адвоката, можливо, навіть найбільш фахового представляти свої інтереси в російському суді, юрисдикцію якого я не визнаю, я не уповноважував», – сказав Мосійчук.

17 березня російські ЗМІ з посиланням на один з московських судів повідомили, що колишній народний депутут України Ігор Мосійчук буде заарештований терміном до двох місяців з моменту його затримання або екстрадиції в Росію. Повідомлялося, що Мосійчук був оголошений в розшук за звинуваченням «нападі на російське посольство в Києві» в березні 2016 року.

Росія раніше порушила також низку «кримінальних справ» і щодо інших колишніх та нинішніх політиків, серед яких Анатолій Гриценко, Антон Геращенко, Дмитро Ярош та інші.

залиште коментар: