01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

У Львові пенсіонерів на час карантину позбавлять пільгового проїзду у транспорті

У Львові вирішили з 23 березня скасувати безкоштовний проїзд у громадському транспорті для пенсіонерів. Таке обмеження ухвалила міська комісія з надзвичайних ситуацій, щоб спонукати таким чином літніх людей сидіти вдома на час карантину.

На сьогодні у Львові в одному транспорному засобі може одночасно перебувати не більше 10 людей. Поліція почала проводити рейди і вже оштрафувала п’ять водіїв на 17 тисяч гривень із кожного за порушення умов перевезення у час карантину.

Читайте також: МОЗ підтверджує ще два випадки захворювання на COVID-19​

Також Львівська міськрада вимагає від власників організувати окремі входи і виходи, дотримуватись санітарних норм. Продуктові крамниці у Львові працюють. Їм, а також аптекам, пропонують перейти на цілодобовий режим роботи.

У Львові та Львівській області станом на 19 березня не виявлено жодного випадку захворювання на коронавірус. У Львівській інфекційній лікарні шпиталізовані 27 осіб із респіраторними симптомами. Аналізи відправлено на обстеження у Київ.

За словами керівника Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної адміністрації Андрія Васька, сьогодні важливо забезпечити регіон кисневими системами і дихальної апаратури. Львівські лікарні мають 80 апаратів штучної вентиляції легень.

Читайте також: На Запоріжжі поліція почала притягати до відповідальності порушників карантинних заходів​

«Ми очікуємо ще близько 50 апаратів до кінця квітня, тобто десь до середини травня вони будуть на балансі лікарень. Щодо хворих на коронавірсуну інфекцію критичним питанням є наявність не апарату штучної вентиляції легень, бо це вкрай важкі пацієнти потребують, які мають дуже поганий прогноз на виживання, а якраз саме систем кисневого забезпечення і неінвазивної вентиляції легень, тобто масочної вентиляції легень через канюлі носові, але чистим киснем, не концентратами», – говорить Андрій  Васько.

За його словами, у чотирьох лікарнях області є близько 300 таких систем, однак їхню кількість планують збільшити до 700.

 

Увечері 16 березня Кабінет міністрів запровадив низку обмежень для протидії поширенню коронавірусу SARS-CoV-2. Зокрема міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив про заборону міжміського сполучення та обмеження користування громадським транспортом, зокрема зупинку роботи метро.

залиште коментар: