01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

МЗС: Україна не визнає «вибори» в окупованій Абхазії

Міністерство закордонних справ Україн засудило проведення виборів у сепаратистському регіоні Грузії Абхазії, які відбулися 22 березня. Про це йдеться в заяві відомства.

Згідно з позицією МЗС, вибори були проведені під контролем Росії, для якої організація подібних заходів на окупованих територіях є «звичною практикою».

«Україна не визнає жодних так званих виборів на окупованих територіях Грузії, оскільки вони проводяться під контролем країни-агресора, суперечать міжнародному праву і не мають жодних правових наслідків. Ці дії також спрямовані на подальше загострення безпекової ситуації в регіоні Чорного моря», – зазначають в міністерстві.

Читайте також: «Злодії в законі», бойовики «ДНР» та переворот в сепаратистській Абхазії

За заявою, Київ підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії в її міжнародно визнаних кордонах і закликає Росію виконати угоду про припинення вогню від 12 серпня 2008 року.

22 березня в сепаратистському регіоні Абхазія відбулися вибори «президента». Це сталося за два місяці після відставки поперенього очільника Рауля Хаджимби.

Абхазія проголосила незалежність від Грузії в 1992 році, що призвело до відкритої війни з Тбілісі. Після п’ятиденної війни між Росією та Грузією в 2008 році Москва визнала незалежність регіону. Більшість країн, в тому числі Україна, цього не зробили.

залиште коментар: