01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

«Не найкращий час шукати крайніх»: Гончарук заперечив службову недбалість свого уряду

Експрем’єр-міністр України Олексій Гончарук відреагував на обвинувачення у службовій недбалості його уряду під час вжиття заходів, спрямованих на протидію поширенню коронавірусу в Україні.

«3-голютого на засіданні уряду ми схвалили Національний план протиепідеміологічних заходів, спрямований на запобігання поширення 2019-nCoV. В якому, серед іншого, було і доручення вивчити можливість введення тимчасової заборони експорту у разі виявленні загрози дефіциту таких товарів в Україні. Крім того, ми ввели тимчасові обмеження та умови стосовно людей, які повертались з Китаю та поновили посаду головного санітарно-епідеміологічного лікаря країни, який і зараз координує роботу всіх медиків у країні. Ми були в постійному контакті з регіонами», – написав Гончарук у фейсбуці.

Він додав, що станом на початок лютого розглядались три сценарії розвитку ситуації – сценарій без заражень в Украіні, сценарій з невеликою кількістю заражень та пандемія.

«Тож дії уряду мали бути відповідними до ситуації. На той момент жодного випадку зараження в країні не було. Тому заборону експорту планували за умови діагнозу першого випадку. Це сталось 3-го березня, а вже наступного дня змінили уряд. Заборону нові урядовці ввели за тиждень, як ми й розглядали в одному зі сценаріїв. Зараз точно не найкращий час шукати «крайніх», – додав Гончарук.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура 23 березня повідомила про кримінальне провадження за фактом «службової недбалості» посадовців Кабінету міністрів періоду недавнього прем’єрства Олексія Гончарука, вказуючи, що його уряд буцімто не зреагував на листа від РНБО про обмеження експорту та реекспорт продукції, придатної для «реалізації протиепідемічних, профілактичних та лікувальних заходів на території України з метою недопущення поширення випадків захворювання на короновірус COVID-19».

Олексій Гончарук пішов у відставку 4 березня.

 

залиште коментар: