01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Новий міністр економіки додав у декларацію майно, яке знайшли журналісти-розслідувачі «Схем»

Новопризначений міністр економіки Ігор Петрашко 23 березня подав виправлену декларацію як кандидата на посаду, додавши те майно, яке не відобразив від початку, і яке віднайшли журналісти програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проєкт Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший»).

Так, у виправленій декларації міністр зазначив елітний котедж під Києвом у селі Романків у закритому містечку «Сонячна долина», площею в 409 кв.м., та 15 соток землі, якими володіє його дружина Світлана. 

Також Ігор Петрашко додав у свою декларацію відомості про квартиру в Росії – напередодні журналісти «Схем» розповіли, що його дружина має у власності третину квартири на 109 квадратних метрів у Донському районі Москви (разом із матір’ю і братом), орієнтовною вартістю 200 тисяч доларів.

Разом з двома позашляховиками Suzuki Vitara S (2016 року випуску) і Land Rover Range Rover Sport (2017 року випуску), про які згадували «Схеми», міністр задекларував ще одну автівку – Mitsubishi Outlander 2006 року випуску.

Також Ігор Петрашко згадав в уточненій декларації про київську квартиру, житловий будинок у Львові (у якому має частку 50%) і гараж у Львівській області, паркомісце у Києві. Крім того, він вказав і свій наручний годинник Vacheron Constantin, і низку ювелірних виробів Chopard, що належать його дружині.

Також він вказав у декларації, що вони з дружиною мають на рахунках у банках сумарно майже 825 тисяч доларів і понад мільйон гривень. Задекларував він і готівкові кошти – у розмірі 990 тисяч доларів і понад 2,6 мільона гривень.

21 березня «Схеми» повідомили, що новопризначений міністр економіки Ігор Петрашко не вказав у своїй майновій декларації більшу частину майна своєї родини – зокрема, квартиру у Москві, частка в якій належить його дружині-громадянці Росії, маєток у селі Романків під Києвом і два позашляховики. 

Також у виправленій декларації міністр відобразив доходи, отримані ним торік – а саме, заробітна плата у розмірі 13 668 204 гривень у ТОВ Управлінське товариство УЛФ, кінцевим бенефіціарним власником якого є Олег Бахматюк, український підприємець, колишній власник «VAB банку», оголошений у розшук Національним антикорупційним бюро.

Сам Ігор Петрашко у коментарі «Схемам» тоді заявив, що обов’язково мав подати декларацію до входження на посаду, але не встиг її заповнити «через брак часу». І подякував за «за нагадування» про московську квартиру, зазначивши, що міг би забути про неї.

 

 

залиште коментар: