01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Рада відхилила пропоновані урядом зміни до держбюджету

Верховна Рада відхилила законопроєкт зі змінами до державного бюджету на 2020 рік. 

Рішення про ухвалення документа за основу на позачерговому засіданні парламенту 30 березня підтримали 223 народних депутати за необхідних 226.

Після цього парламент відправив законопроєкт на повторне перше читання.

Уряд розробив проєкт закону про внесення змін до державного бюджету на 2020 рік «для вжиття заходів з нейтралізації наслідків поширення коронавірусної інфекції COVID-19 та підтримки економічної активності в країні».

 

«Бюджет, який ми сформували – це бюджет надзвичайної ситуації в умовах глобальної пандемії», – заявив очільник уряду Денис Шмигаль.

При цьому, за його словами, зміни не передбачають скорочення видатків на армію. 

Уряд також вирішив тимчасово обмежити зарплати всім посадовцям на час боротьби з коронавірусом – 10 мінімальних зарплат, тобто сума нарахувань обмежується десятьма мінімальними зарплатами. Окрім того, на мільярд гривень пропонується зменшити капітальні видатки органів центральної влади, на 700 мільйонів – скоротити кошти на відрядження посадовців.

 

«Мета ухвалення цих непопулярних змін – це збільшення фінансування всіх тих, хто зараз на передовій боротьби з коронавірусною інфекцією. По-перше, мова йде про весь медичний персонал», – заявив рем’єр-міністр.

Додаткове фінансування буде забезпечено через Фонд боротьби з коронавірусом. Ці кошти підуть на додаткові виплати лікарям, на закупівлю апаратів ШВЛ, на маски, на костюми захисту, на тести. Загальний обсяг фонду становить 97,1 мільярда гривень.

 

залиште коментар: