01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Проукраїнського активіста Приходька етапували з Криму до Росії – рідні

Заарештованого проукраїнського активіста Олега Приходька етапували з анексованого Криму до сусідньої Росії. Про це в коментарі проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомила його дочка Наталя Швецова.

«Батька в понеділок етапували в Краснодар. Дали в СІЗО дві години на збори і відвезли. Сьогодні (1 квітня – ред.) він зміг зателефонувати мамі і сказати, що вже в Краснодарі. Втомився за час етапування, довгий час провів у «стакані» розміром пів метра», – розповіла Швецова.

Адвокат Назім Шейхмамбетов, у свою чергу, повідомив, що поки не має офіційних підтверджень про етапування і з’ясовує інформацію в адміністрації СІЗО.

Олега Приходька затримали 10 жовтня 2019 року. Російська ФСБ звинуватила його в підготовці до терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин.

16 січня стало відомо, що Приходьку висунули нове звинувачення в «незаконному придбанні, передачі, збуті, зберіганні, перевезенні або носінні вибухових речовин або вибухових пристроїв».

Адвокат Назім Шейхмамбетов повідомив 5 лютого, що Олега Приходька також звинуватили в плануванні вибуху в будівлі генерального консульства Росії у Львові.

Прокуратура Автономної Республіки Крим почала кримінальне провадження за статтею «незаконне позбавлення волі» через арешт активіста в анексованому Криму.

 

залиште коментар: