01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Зеленський обговорив із Помпео кредитні гарантії для України – ОП

Президент України Володимир Зеленський мав телефонну розмову з державним секретарем Сполучених Штатів Майком Помпео, повідомляє Офіс президента.

Розмова зокрема стосувалася протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зеленський, за повідомленням, висловив співчуття США, де від хвороби померло вже понад 9 600 людей.

«Було також обговорено можливості отримання Україною від Сполучених Штатів кредитних гарантій, необхідних для стабілізації економіки – на додаток до ресурсів, які наша держава планує отримати від МВФ, Світового банку та інших іноземних партнерів», – зазначають у пресслужбі президена.

Крім того, Зеленський, за заявою Офісу, подякував Помпео за 1,2 мільйона доларів, які США вирішили виділити для України на боротьбу з коронавірусом.

 

«Глава держави проінформував про ситуацію на Донбасі та виконання домовленостей після зустрічі у Нормандському форматі, яка відбулася торік у грудні», – йдеться в повідомленні.

Пресслужба Майка Помпео не коментувала зміст переговорів.

Раніше Міжнародний валютний фонд заявив, що готовий мобілізувати 1 трильйон доларів кредитних ресурсів, щоб допомогти країнам, що постраждали внаслідок епідемії. 50 мільярдів може бути виділено країнам з економіками, що розвиваються. Саме до таких країн належить і Україна.

залиште коментар: