01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

МВС: кілька сотень хасидів не полишають спроб потрапити в Україну через кордон з Білоруссю

Кілька сотень хасидів не полишають спроб потрапити в Україну через кордон з Білоруссю, повідомило Міністерство внутрішніх справ.

«Станом на ранок між на кордоні з Білоруссю скупчилося кілька сотень іноземних громадян. Вони не полишають спроб потрапити в Україну, навіть отримавши роз’яснення та чітко усвідомлюючи про обмеження в’їзду іноземців, що введені з метою недопущення поширення територією України коронавірусної інфекції», – заявили в МВС.

У відомстві розповіли, що рух транспортних засобів та громадян через пункт пропуску «Нові Яриловичі» залишається обмеженим.

За даними міністерства, у цей час на кордоні з Білоруссю є необхідні резерви Державної прикордонної служби. Крім того, на місце подій прибули підрозділи Національної поліції та Національної гвардії.

В Україні до 28 вересня заборонений в’їзд іноземцям та особам без громадянства.
МВС України повідомляло, що Умань для святкування юдейського Нового року Рош га-Шана цього року відвідають три тисячі паломників – порівняно з 30-40 тисячами, які були в попередні роки. Це пов’язано з пандемією COVID-19. Святкування юдейського Нового року Рош га-Шана, вже 5781-го, триватиме цього з 18 по 20 вересня.
14 вересня на білорусько-український кордон прибули кілька сотень хасидів, які намагалися потрапити на територію України. Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко зустрівся з ними й попередив про відповідальність за несанкціонований перетин кордону.

залиште коментар: