01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Президент підписав закони щодо децентралізації державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

registration-business

Президент України Петро Порошенко підписав закони щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Про це йдеться на сайті президента у п’ятницю.

Одним з документів передбачено передачу органам місцевого самоврядування, місцевим держадміністраціям, нотаріусам та акредитованим суб’єктам повноважень з надання адміністративних послуг у сфері держреєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців. Схема передбачає, що 40% надходжень такого збору спрямовується до держбюджету, 60% – залишається у суб’єктів держреєстрації.

Ще два закони, підписані Петром Порошенком, стосуються спрощення процедур у сфері держреєстрації речових прав на нерухоме майно, зокрема полегшення умов ведення бізнесу та реформування реєстраційної служби.

Законопроект щодо децентралізації у першому читанні Верховна Рада підтримала 31 серпня. Для ухвалення у другому читанні необхідно 300 голосів. Керівництво парламенту неодноразово заявляло, що консультації для пошуку необхідної кількості голосів для остаточного ухвалення змін до Конституції України у частині децентралізації тривають. Спікер Володимир Гройсман заявляв, що базою для успішної моделі українського місцевого самоврядування є «повноваження, фінансові ресурси та контроль».

Правда України

залиште коментар: