01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

«Укрзалізниця» не зазнає збитків через припинення сполучення з Росією – Омелян

«Укрзалізниця» не зазнає збитків через припинення сполучення з Росією, запевнив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Ми маємо суттєвий ріст попиту на внутрішні перевезення. Тобто всі ці поїзди, які зараз використовуються для сполучення з Російською Федерацією, на нашу думку, можуть бути спокійно застосовані для внутрішніх перевезень… Тому жодних збитків не буде взагаі. Ці всі поїзди не будуть стояти, а будуть працювати і приносити прибуток «Укрзалізниці», – сказав Омелян.

Він додав, що протягом останніх кількох років пасажиропотік у бік Росії скоротився в кілька разів.

«Якщо у 2013 році тільки залізничний транспорт перевіз понад 4 мільйони людей, то зараз ця цифра впала до 800 тисяч», – заявив міністр.

Водночас Омелян зазначив, що не готовий сказати, коли варто очікувати припинення сполучення з Росією.

6 серпня міністр заявив, що українська влада розглядає варіант із закриттям залізничного сполучення зі столицею Росії Москвою. Тоді він не уточнив, чи мова йде про припинення залізничного сполучення України з Росією взагалі.

15 лютого «Укрзалізниця» у відповідь на запит видання LB.ua повідомила, що двома найприбутковішим українськими поїздами стали потяги сполученням «Київ – Москва» і «Одеса – Москва».

Восени 2015 року Кабінет міністрів України припинив пряме авіасполучення з Росією.

залиште коментар: