01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Верховний суд: НАБУ оскаржило догану Холодницькому

Національне антикорупційне бюро України оскаржило рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про догану голові Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому, повідомила прес-служба Верховного суду України.

В установі зазначили, що отримали позов від НАБУ 16 серпня.

Верховний суд інформує, що бюро «просить визнати протиправним і скасувати рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів». Рішення про відкриття провадження мають ухвалити протягом п’яти днів.

26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) оголосила догану, але не звільнила з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького.

НАБУ і Генпрокуратура наприкінці березня звинуватили очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в дисциплінарних правопорушеннях після того, як оприлюднили записи, зроблені на «жучок» у його робочому кабінеті.

Генеральний прокурор Юрій Луценко уточнював, що про кримінальне переслідування Холодницького не йдеться: він та голова Антикорупційного бюро Артем Ситник просили Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів про звільнення голови САП.

залиште коментар: