01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

«В.о. голови ДНР» став Пушилін, «вибори» – 11 листопада

В незаконному угрупованні «ДНР» назвали нового «голову» – ним став «голова парламенту» Денис Пушилін, повідомляють сепаратистські сайти.

Після загибелі ватажка бойовиків Олександра Захарченка обов’язки «голови ДНР» взяв на себе Дмитро Трапезников. Згодом таке рішення в «прокуратурі» угруповання назвали незаконним, адже ці обов’язки може взяти на себе лише «перший віце-прем’єр ДНР».

Читайте також: «Новий ватажок на окупованому Донбасі: Москва дає хід «виборам» в ОРДО?»

Денис Пушилін з листопада 2014 року представляє угруповання «ДНР» у Мінську на зустрічах Тристоронньої контактної групи.

Також сьогодні стало відомо, що «Народна рада ДНР» призначила вибори нового голови угруповання на 11 листопада. Це суперечить Мінським угодам, згідно з якими місцеві вибори на нині окупованих територіях можливі лише після політичного врегулювання конфлікту, у відповідності до українського законодавства та за стандартами ОБСЄ.

42-річний Захарченко загинув 31 серпня внаслідок вибуху в ресторані в центрі контрольованого бойовиками Донецька. «Виконувачем обов’язків» ватажка угруповання «ДНР» одразу після цього став Дмитро Трапезников.

Читайте також: «Ватажок бойовиків Захарченко не входив у подальші плани Кремля (огляд преси)​»

Під час проросійських виступів на сході України Олександр Захарченко керував донецьким відділенням харківського бійцівського клубу «Оплот». 16 квітня 2014 року очолив групу бойовиків, які зайняли будівлю міської адміністрації Донецька.

У листопаді 2014 року Захарченко став ватажком контрольованого Росією угруповання «ДНР» за результатами організованих бойовиками «виборів». Українські закони визначають території, які контролюються «ДНР», окупованими, а Росію називають агресором. Москва свою пряму участь у війні на Сході України заперечує.

залиште коментар: