01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Зростання зарплат знизить темпи міграції з України – Порошенко

Завдяки зростанню зарплат темпи міграції з України скоротяться, переконання у цьому висловив президент Петро Порошенко у Вінниці, відповідаючи на запитання студентів Вінницького технічного університету, які поцікавились, як скоротити міграцію в Україні.

«Є два шляхи. Перший: побудувати «залізну завісу», запровадити візовий виїзд, заборонити виїзд за кордон, побудувати авторитарний режим й усіх посадити в Україні для того, щоб вони в умовах несвободи намагались працювати. Чи буде працювати ця модель? Я переконаний – ні», – сказав Порошенко.

Він зазначив, що для скорочення темпів міграції в Україні необхідно підвищувати рівень зарплат у приватному секторі економіки та бюджетній сфері.

«Що потрібно робити нам? Нам потрібно підвищувати рівень мінімальної і середньої заробітної плати по усій економіці та бюджетній сфері», – переконаний президент.

Президент нагадав, що є рішення до кінця бюджетного року підняти мінімальну зарплату до майже 4,2 тисяч гривень.

7 вересня прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що із січня 2019 року мінімальна заробітна плата в Україні зросте до 4170 гривень.

Мінімальна зарплата була встановлена на рівні 3 723 гривні з 1 січня 2018 року. У 2017 році вона становила 3 200 гривень.

залиште коментар: