01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Порошенко закликав Раду обрати новий склад ЦВК та розблокувати вибори до ОТГ

Верховна Рада України має обрати новий склад Центральної виборчої комісії (ЦВК) та прийняти рішення щодо розблокування виборчого процесу в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ). Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв’ю житомирському телеканалу «СК1», повідомляє прес-служба президента.

Так, говорячи про розблокування виборів у 127 новостворених об’єднаних територіальних громадах, президент наголосив, що держава має допомогти жителям створених громад взяти на себе відповідальність за власну долю.

«Якщо є якісь неузгодженості в законодавстві, то Верховна рада має негайно ухвалити рішення щодо розблокування процесу», – зауважив глава держави.

Якщо ж для цього потрібно рішення Центральної виборчої комісії, то знову таки Верховна Рада має розглянути президентське подання і обрати новий склад ЦВК, сказав президент.

«Це важливо не лише для створення об’єднаних територіальних громад, але і для забезпечення вільних прозорих чесних виборів Президента і Парламенту наступного року», – додав Порошенко.

7 вересня голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив телеканалу «Рада», що обрання нового складу ЦВК буде одним з ключових питань наступного пленарного тижня.

Читайте також: Не доторгувались: оновлення ЦВК відкладається до політичної осені

У лютому цього року президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради подання щодо 14 кандидатур на посади нових членів Центральної виборчої комісії.

У серпні віце-прем’єр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на своїй сторінці у Facebook написав, що 98 ОТГ очікують рішень ЦВК про призначення перших виборів.

залиште коментар: