01001, Київ, Україна
info@ukrlines.com

Twitter Bans Account of Former KKK Leader David Duke

Twitter Inc said on Friday it has permanently suspended the account of David Duke, a former leader of the white supremacist group Ku Klux Klan, as the social media company tries to curb the spread of hateful content on its website.Duke’s account had been suspended for repeatedly violating Twitter’s policy on hateful content and harmful links, the micro-blogging site said.Under Twitter’s hateful conduct policy, any threats of attacks directed at people on the basis of their religion, race or ethnicity is prohibited on its website.Twitter has long been under pressure to clean up hateful content on its platform and has come under the scanner to control misinformation especially during the COVID-19 pandemic.The KKK is the oldest white supremacist group in the United States and its roots trace back to the Reconstruction period in the South that followed the Civil War.In addition to anti-Black views, the KKK has expressed anti-semitic, anti-immigrant and anti-gay views. 

Read More

Тиждень слави! 22-29 липня 2014 року. Антизрада. ЗСУ заслужили на згадку!

Тиждень слави! 22-29 липня 2014 року. Антизрада. ЗСУ заслужили на згадку!
 

 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди, або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 
 
Ваші потенційні клієнти про потрібні їм товари і послуги пишуть тут: MeNeedit
 

Read More

Интернет локаут путляндии произойдет в 2022 году

Интернет локаут путляндии произойдет в 2022 году.

Власти подлампичили закон о “суверенном интернете”, который вступит в силу в 2022 году, согласно которому из страны будет минимизирована передача данных, а внутренний трафик будет жестко подконтролен
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

Read More

Лукашенко пошел ва-банк: пленные “вагнеровцы”, “лечение трактором” и “пощечина” пукину…

Лукашенко пошел ва-банк: пленные “вагнеровцы”, “лечение трактором” и “пощечина” пукину…

На “выборах” в Беларуси вырисовывается богатая сюжетная линия, не вполне понятной пока кривизны…
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

Read More

Обида дегенерата кадырова из за санкций. Попытка путляндии украсть вакцину

Обида дегенерата кадырова из за санкций. Попытка путляндии украсть вакцину.

Хабаровск бастует, придурок дегтярев несет бред, якобы он упокоил граждан, хотя сам общается только с массовкой, а вот путляндия хочет создать первой вакцину и уверяет, что для этого есть все шансы, правда некоторые страны Европы и Америка обвиняют банду карлика пукина в том, что хакеры пытаются украсть их наработки в сфере вакцины. Цап-царап, как говорил чекист. Ну а наш дегенерат кадыров очень расстроен, что его родных внесли в санкционные списки
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

Read More

Лукашенко врубил Вагнера обиженному карлику пукину, а тот засунул голову в песок

Лукашенко врубил Вагнера обиженному карлику пукину, а тот засунул голову в песок.

Лукашенко очень не хочет повторить судьбу януковича, поэтому будет создавать пукину неприятности до тех пор, пока не выторгует для себя более выгодную перспективу чем Ростов
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

Read More

Росія: Путін підписав закон про триденне голосування, критики кажуть про полегшення фальсифікацій

Президент Росії Володимир Путін підписав 31 липня закон про можливість проведення триденного голосування на виборах і референдумах. Текст опублікований на російському офіційному порталі правової інформації.

Державна дума Росії схвалила документ 21 липня.

Триденне голосування відбудеться вже цього року, 11–13 вересня, під час виборів до Державної думи, регіональних та місцевих виборів.

Експерти відзначають, що голосування протягом трьох днів значно спростить фальсифікацію виборів.

Read More

Україна звернулася до Білорусі з запитом про арешт і видачу 28 із 33 затриманих там бойовиків

Україна звернулася до Білорусі з запитом про арешт і видачу 28 із 33 затриманих там підозрюваних бойовиків приватної російської військової компанії «Вагнера», які, за даними Києва, брали участь у бойових діях на сході України у складі російських гібридних сил.

«Офіс генерального прокурора на підставі Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах 1993 року звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про тимчасовий арешт осіб, які 29 липня були затримані правоохоронними органами цієї держави. 28 особам, із яких 9 громадян України, оголошено про підозру за фактом участі в терористичній організації (ст. 258-3 КК України). Таким чином, українська сторона висловила намір вимагати видачі цих осіб в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконною участю у збройному конфлікті на Донбасі», – повідомили в Офісі генерального прокурора.

За цим повідомленням, нині триває підготовка документів, необхідних для притягнення до кримінальної відповідальності за «злочини, пов’язані з незаконною участю у збройному конфлікті на Донбасі».

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, зі свого боку, повідомив, що правоохоронні органи України передадуть білоруським колегам інформацію, яка підтверджує злочинну, за його словами, діяльність бойовиків ПВК «Вагнер» на території України.

«МВС та інші правоохоронні органи України мають достатню кількість матеріалів за цими злочинами. Весь масив інформації буде нами переданий білоруській стороні. Ми сподіваємося, що це допоможе незалежній Білорусі захиститися від загрози тероризму і диверсійних дій найманців ПВК «Вагнер». Україна також зацікавлена в екстрадиції на нашу територію частини затриманих в Білорусі найманців, які вчинили злочини в Україні, про що повідомлено компетентним органам Білорусі», – сказав голова МВС.

Він також додав, що провів низку консультацій про взаємодію з офіційними представниками Білорусі.

29 липня білоруські державні ЗМІ повідомили про затримання 33 бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнера». За повідомленнями, вони прибули до Білорусі в ніч із 24 на 25 липня «для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії». Слідчий комітет Білорусі підозрює затриманих у підготовці масових заворушень напередодні президентських виборів. Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав усе це «надзвичайною подією», зібрав Раду безпеки країни і звинуватив Росію у «брудних намірах». Секретар Ради безпеки Білорусі Андрій Равков 30 липня повідомив, що на території країни триває пошук іще близько 200 бойовиків. Росія такі версії білоруської сторони заперечує.

Усі затримані мали російські паспорти. Дехто з них, вихідці з України, головно з Донецької і Луганської областей, також є українськими громадянами (раніше називали сім прізвищ, нині в ОГП заявили про дев’ятьох). Центр «Миротворець», який, зокрема, документує дані про учасників російських незаконних збройних формувань на українському Донбасі, раніше реєстрував 24 із затриманих нині в Білорусі як учасників таких формувань у різні часи (нині в ОГП говорять, що таких серед затриманих 28).

Read More

США закликали Білорусь провести вільні вибори

Сполучені Штати Америки закликали Білорусь провести майбутні президентські вибори як вільні й чесні і висловили розчарування тим, що на них не буде західних спостерігачів.

США, зокрема, занепокоєні затриманнями й залякуваннями журналістів у Білорусі і порушують це питання в розмовах із білоруськими посадовцями, сказав в інтерв’ю Радіо Свобода 30 липня заступник помічника державного секретаря США, відповідальний за політику щодо Білорусі, Джордж Кент.

«Ми порушуємо ці питання, бо, гадаю, вони є серцевиною будь-якого успішного суспільства», – сказав він.

Свобода преси критично важлива – громадяни потребують інформації, щоб мати змогу ухвалювати рішення про своє суспільство, додав американський дипломат.

«Ми глибоко шкодуємо, що ОБСЄ не буде мати можливості направити спостерігачів на ці вибори», – сказав він також із приводу рішення влади Білорусі не надіслати ОБСЄ запрошення.

За його словами, США в розмовах із офіційним Мінськом «порушували питання про спостерігачів, а також наше бажання, щоб вибори відбулися вільно і чесно».

Чільний посадовець Держдепартаменту США наголосив, що Вашингтон прагне, щоб Білорусь лишалася суверенною державою і що Мінськ повинен мати право самостійно обирати свою геополітичну траєкторію. Кращі відносини Білорусі зі США і їхніми союзниками не виключають її дружніх відносин із Росією, додав він.

«Хоча США бажають нормалізувати наші відносини, ми не очікуємо від Білорусі і не вимагаємо від неї робити вибір між Сходом і Заходом. Це був би хибний вибір», – наголосив Кент.

Президентські вибори в Білорусі призначені на 9 серпня. Чинний президент Олександр Лукашенко змагається на них за шостий термін поспіль. Цього разу помітну підтримку має також опозиційна кандидатка Світлана Тихановська.

Крім перших виборів 1994 року, на яких Лукашенко переміг уперше, жодні інші (2001, 2006, 2010, 2015 років) на міжнародному рівні не були визнані вільними і справедливими.

Read More

«М’яка сила»: голова МЗС розповів, в яких країнах передусім планує працювати Український інститут

Український інститут – це установа при МЗС, що відповідає за просування «української м’якої сили у світі» – Кулеба

Read More

Суд у Парижі почав розгляд справи про захоплення Росією активів «Укренерго» в Криму

Арбітражний суд у Парижі почав розгляд справи про незаконне захоплення Росією об’єктів національної енергетичної компанії «Укренерго» в анексованому Криму. Про це повідомляє пресслужба компанії 31 липня.

За повідомленням, розгляд почався ще 16 липня. В його рамках «Укренерго» вимагає в Росії виплатити компенсацію за порушення Угоди між Кабінетом міністрів України та російським урядом про заохочення та взаємний захист інвестицій від 1998 року, а також відшкодувати збитки від незаконного вилучення інвестицій підприємства на півострові.

Читайте також: Суд у Гаазі може винести рішення щодо кримських активів «Нафтогазу» до кінця року – Зеркаль​

«Станом на сьогодні арбітражний суд відмовив російській стороні у клопотанні щодо можливості подати запит на розділення провадження на етап визначення юрисдикції справи та етап розгляду по суті до того, як НЕК «Укренерго» буде подано до суду свою розгорнуту позовну заяву. Процесуальний календар для решти арбітражу буде встановлений після того, як суд ухвалить рішення про необхідність розділення справи на етапи», – повідомляє компанія.

За повідомленням, інтереси «Укренерго» в цій справі представляє юридична компанія Lalive, що базується в Швейцарії.

Національна енергетична компанія «Укренерго» почала судовий спір з Росією з приводу втрачених активів в окупованому Криму в квітні 2018 року.

Read More

Турецкая ловушка: обиженный карлик пукин выдохся и теряет последние силы

Турецкая ловушка: обиженный карлик пукин выдохся и теряет последние силы.

В общем, если Турция переходит на альтернативные российским нефть и газ, то ей нужно иметь возможность парировать любые угрозы со стороны путляндии и ее временных или постоянных сателлитов. Эрдоган принял мяч у Порошенка и показывает довольно неплохую игру. И не удивительно, что он получает критику за свое активное противодействие обиженному карлику пукину из тех самых источников, с которых выгребал и Порошенко. А это говорит о том, что Турция все делает правильно
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

Read More

“Доходяга” пукина: “авианосец” «кузя» самоуничтожается даже без вмешательства врага

“Доходяга” пукина: “авианосец” «кузя» самоуничтожается даже без вмешательства врага.

Проще списать в утиль, чем продолжать его ремонт: ржавый пукинский так называемый авианосец “адмирал кузнецов” можно увидеть даже из космоса…
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

Read More

Азербайджанский “тычок”: Эрдоган показал миру настоящее лицо обиженного карлика пукина

Азербайджанский “тычок”: Эрдоган показал миру настоящее лицо обиженного карлика пукина.

Турция – это страна, которая не боится путляндии и делает всё, что считает нужным, реализуя свои национальные интересы…
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

Read More

Китай показал клыки! Для карлика пукина закончилась большая геополитика!

Китай показал клыки! Для карлика пукина закончилась большая геополитика!

Последние новости путляндии и мира, экономика, бизнес, культура, технологии, спорт
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

Read More

Обиженный карлик пукин доигрался: он думал что обманул Эрдогана в Сочи

Обиженный карлик пукин доигрался: он думал что обманул Эрдогана в Сочи.

Время показывает, такая реакция Анкары была не просто решительным ситуативным шагом, а началом принуждения путляндии к прекращению войны за Карабах
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

Read More

Іран: Хомейні відкидає переговори з «головним ворогом», США, щодо ядерної та ракетної програм

Верховний лідер Ірану Аятолла Алі Хаменеї відкинув можливість переговорів зі Сполученими Штатами щодо ракетної та ядерної програм Тегерану і назвав США «головним ворогом» своєї країни.

«Жорстокі санкції Америки проти Ірану спрямовані на обвал нашої економіки… Їхня мета – обмежити наш вплив у регіоні та зупинити розвиток наших ракетних та ядерних можливостей», – заявив Хаменеї у виступі державним телебаченням.

У своїй промові духовний лідер Ірану також розкритикував європейські країни за нездатність врятувати ядерну угоду 2015 року.

 

«Вони завдали удару іранській економіці порожніми обіцянками», – сказав він.

Хаменеї висловив думку, що Іран, покладаючись на власні можливості та скорочення залежності від нафти, зможе «опиратися тиску Америки».

Раніше адміністрація президента США Дональда Трампа заявила, що хоче, аби Тегеран почав переговорив щодо ширшої угоди, яка могла передбачала б обмеження ядерних розробок Ірану та його ядерної програми, а також зниження впливу країни в регіоні.

Вашингтон також домагається подовження ембарго ООН на продаж зброї Ірану. Термін дії цього ембарго збігає в жовтні.

Читайте також: Іран розмістив в Ормузькій протоці копію американського авіаносця для навчань – ЗМІ​

Президент США Дональд Трамп 2018 року вивів Вашингтон із багатосторонньої ядерної угоди з Іраном, що обмежила ядерну програму Тегерана так, щоб він не зміг здобути ядерної зброї, звинувативши Іран у її порушеннях. Відтоді він наклав на Тегеран уже кілька пакетів санкцій США і погрожує новими обмеженнями. У відповідь Іран вимагає від інших учасників угоди захистити Тегеран від американських санкцій і, заявляючи про їхню бездіяльність, почав демонстративно порушувати деякі пункти угоди. Натомість країни-учасниці попередили Іран, що він має повернутися до виконання своїх зобов’язань.

До «Групи семи» належать США, Канада, Велика Британія, Німеччина, Франція, Італія та Японія. З ядерної угоди з Тегераном не вийшли три європейські країни – Фоанція, Велика Британія та Німеччина, до яких апелює Іран.

Read More

У Гонконгу на рік перенесли вибори, пославшись на COVID-19

Влада Гонконгу 31 липня оголосила про перенесення призначених на вересень виборів до законодавчих зборів. Призначена Пекіном керівник Гонконгу Керрі Лам заявила, що це рішення ухвалене через зростання числа інфікованих коронавірусом.

Голосування перенесене на рік – на вересень 2021 року.

Продемократичні сили, що виступають проти обмеження автономії Гонконгу, сподівалися на успіх на виборах. Лише половина законодавчих зборів обирається безпосередньо, друга половина формується з лояльних Пекіну осіб. Торік на муніципальних виборах прихильники опозиції домоглися значних успіхів.

З 2019 року в місті відбуваються масові акції протесту у відповідь на дії китайської влади щодо обмеження автономії Гонконгу. Після початку епідемії вони практично припинилися. Китайська влада нещодавно ухвалила закон про національну безпеку, який опозиція і кілька країн Заходу, включно зі США, розглядають як такий, що порушує домовленості про автономію Гонконгу.

В останні дні число нових виявлених випадків інфекції в місті за добу перевищує 100. Населення Гонконгу становить понад 7,5 мільйона людей.

Read More

Чехия и Румыния бьют по скрепам банды обиженного карлика пукина

Чехия и Румыния бьют по скрепам банды обиженного карлика пукина
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

Read More

Державна зрада зоофіла портнова. Агент казбек та його злочини проти України (частина 5)

Державна зрада зоофіла портнова. Агент казбек та його злочини проти України (частина 5)
 

 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди, або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 
 
Ваші потенційні клієнти про потрібні їм товари і послуги пишуть тут: MeNeedit
 

Read More

Ход Эрдогана: Турция перебросила ударную группу в Азербайджан, карлик пукин рыдает

Ход Эрдогана: Турция перебросила ударную группу в Азербайджан, карлик пукин рыдает.

Грядущие учения – это простое и понятное послание для обиженного карлика пукина. Сунешься в Баку, и тебя ждет море трупов ихтамнетов
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

Read More

Украинский вариант танка Т-80БВ доказал, что намного лучше аналогов из путляндии!

Украинский вариант танка Т-80БВ доказал, что намного лучше аналогов из путляндии!
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

Read More

Багатомільйонні секрети олега кіпера – нового прокурора Києва, крадуна і холопа януковича

Багатомільйонні секрети олега кіпера – нового прокурора Києва, крадуна і слуги януковича.

Політична шльондра венедіктова призначила крадуна і холопа януковича олега кіпера новим прокурором Києва. А в нього цілий набір: служба кривавому диктатору, люстрація, продаж службової квартири, елітний автопарк та мільйоні статки записані на родину. Від квартир і годинників до криптовалюти у 5 млн та бази відпочинку в Карпатах – все це записано на дружину. Вишенька на торті: дружба з дегенератом-прокурором сергієм кізем
 

 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди, або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 
 
Ваші потенційні клієнти про потрібні їм товари і послуги пишуть тут: MeNeedit
 

Read More

Президент підписав законопроєкт про зниження «зеленого тарифу» – Шмигаль

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №3658, який дозволяє знизити тариф на сонячну та вітрову електростанцію, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль 31 липня.

«Цей закон дасть змогу зменшити тариф для сонячних електростанцій на 15%, а для вітрових електростанцій — на 7,5%.На практиці це означатиме, що держава та всі українці заощадять майже 7 мільярдів гривень щорічно. До 2030 року меморандум дасть можливість зменшити об’єм виплат «зеленій генерації» приблизно на 2 мільярди євро», – повідомив він.

 

На сайті Верховної Ради також з’явилося повідомлення про підпис президента під цим документом.

21 липня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт № 3658, який передбачає зниження «зеленого» тарифу.

Read More

До виборчого фонду Тихановської надійшло найбільше грошей серед кандидатів у президенти

Кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська зібрала найбільше коштів у свій виборчий фонд, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода з посиланням на дані Центральної виборчої комісії.

Станом на 29 липня, стверджує ЦВК, до виборчих фондів надійшло 532 294 рублі 15 копійок, з них за останній тиждень – 235 353 рубля 86 копійок.

Більше за все коштів отримала Світлана Тихановська – 268 648,28 рублі, більшу частину суми протягом останнього тижня. 24 липня її штаб повідомив про припинення збору в зв’язку з наближенням до дозволеного максимуму (243 тисячі рублів).

Читайте також: Україна наполягатиме на екстрадиції затриманих у Білорусі бойовиків – Офіс президента​

Виборча кампанія чинного президента Олександра Лукашенка отримала 254 584,87 рублів. Фонди інших кандидатів зібрали від 2 600 до 4 254 рублів.

Загалом кандидати витратили з фондів 145 516 рублів 28 копійок. Найбільше витратила Тихановська – 77 942,54 рублі.

Виборчий фонд формується із власних коштів кандидата, а також добровільних пожертв юридичних та фізичних осіб. Максимальний розмір внесків для юридичних осіб – ​50 базових одиниць, для громадян – ​20.

За даними правозахисного центру «Весна», на передвиборчий мітинг Тихановської 30 липня прийшло загалом 63 тисячі людей.

 

Read More

ДБР: справу проти Порошенка «за створення ПЦУ» закрили

В.о. директора Державного бюро розслідувань Олександр Соколов повідомив, що справу щодо скасування реєстрації Української православної церкви Київського патріархату закрили. Як повідомила пресслужба ДБР, він сказав про це на брифінгу 30 липня.

Як заявив очільник ДБР, кримінальне провадження, на яке у своїх публічних заявах посилався колишній президент України, насправді стосувалося не томосу, а скасування реєстрації Української православної церкви Київського патріархату. Воно було зареєстроване на підставі рішення суду ще за керівництва Романа Труби і наразі закрито, йдеться в повідомленні.

Соколов наголосив, що в рамках досудових розслідувань ДБР не оспорювало і не перевіряло питання про отримання Україною томосу про автокефалію.

 

«Вказане провадження було відкрито за заявою вірян цієї громади і порушувало питання, що вони позбавлені можливості вільного користування храмами цієї громади. Після проведення досудового розслідування, оцінки всіх можливих фактів й проведення всіх необхідних розшукових дій ця справа наразі закрита. Слідчими не встановлено ознак кримінального правопорушення, яке підпадає під статтю 161 КК України, а саме порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань», – сказав Соколов.

За його словами, скасування реєстрації Української православної церкви Київського патріархату повинно розглядатися у рамках адміністративного або цивільного судочинства. Керівник бюро також застеріг від політизації роботи ДБР і спекуляцій на релігійні теми.

«ДБР діє виключно в межах чинного законодавства і не втручається у питання релігії. З цього приводу нами проведені консультації з представниками різних релігійних громад, до яких доведено позицію Державного бюро розслідувань», – додав Соколов.

18 червня народний депутат, п’ятий президент України Петро Порошенко заявив, що правоохоронні органи порушили проти нього кримінальну справу за «розпалювання міжрелігійної ворожнечі» шляхом отримання томосу і створення Православної церкви України.

Пізніше агенції «Укрінформ» у ДБР підтвердили, що така справа порушена, згідно із розпочатим СБУ ще у листопаді 2019 року розслідуванням «за заявою прихожан Київського патріархату УПЦ».

За президентства Петра Порошенка створена у грудні 2018 року на об’єднавчому соборі Православна церква України отримала 6 січня 2019 року від Вселенського патріарха Варфоломія і Священного синоду Вселенського патріархату томос про автокефалію, того ж дня документ прибув до Києва. Цей документ затвердив існування ПЦУ як єдиної в Україні канонічної помісної православної церкви.

Головним противником автокефалії ПЦУ виступили Російська православна церква (РПЦ) та пов’язана із нею УПЦ (Московського патріархату). Синод УПЦ (МП) навіть звертався до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням відкликати томос, який ніби то завдає «шкоди українському православ’ю». 

 

Read More

В Афганістані після чергового нападу почалося триденне перемир’я

Триденне припинення вогню, запропоноване екстремістським угрупованням «Талібан» та погоджене афганським урядом, набрало чинності за кілька годин після вибуху, ймовірно, автомобіля серед людей, що готувалися до мусульманського свята Ід аль-Адха.

Обидві сторони анонсували перемир’я з нагоди свята раніше цього тижня. Однак напередодні почакту 72-денного періоду тиші напад стався в столиці східної провінції Логар Пул-е-Алам.

Бомба вибухнула на центральній площі Азаді, наповненій людьми, що робили покупки до свята. Загинули щонайменше дев’ять людей, 40 людей зазнали поранень.

За повідомленням Міністерства внутрішніх справ, всі загиблі – цивільні, серед них багато жінок і дітей. Відомство зазначає, що дані про жертв ще не остаточні. Деякі повідомлення свідчать про 18 вбитих.

Читайте також: США вітають нову домовленість про припинення вогню в Афганістані​

Водночас речник місцевої поліції Шахпур Ахмадзаї заявив, що напад був спрямований на поліцейський контрольно-пропускний пункт, і серед вбитих є співробітники служб безпеки. Він додав, що урядові війська сконцентрувалися в місті для підготовки до заходів безпеки в святковий період.

Наразі ніхто не взяв на себе відповідальність за напад. «Талібан» свою причетність заперечує. Проте речник МВС Афганістану Тарек Аріян зазначив, що угруповання вдається до терористичної діяльності і «однозначно не може стерджувати, що не має стосунку до таких дій».

28 липня «Талібан» заявив про готовність дотримуватися триденного припинення вогню, починаючи з 31 липня.

Читайте також: З початку року в Афганістані загинуло понад 1200 цивільних – ООН​

За угодою США і «Талібану», Кабул має звільнити близько 5000 талібів в обмін на звільнення бойовиками 1000 афганських чиновників і військовослужбовців. Наразі Кабул звільнив близько 4000 бойовиків, а таліби – близько 800 представників урядових сил. Таліби звинуватили афганські сили безпеки в повторному арешті своїх бійців, які були раніше звільнені. Кабул це заперечив.

Уряд Афганістану стверджує, що з моменту підписання угоди між США і талібами через напади останніх загинуло 3560 представників урядових сил, 6781 були поранені.

Read More

EU Sanctions Russian Intelligence, N.Korean, Chinese Firms over Alleged Cyberattacks

The European Union on Thursday imposed travel and financial sanctions on a department of Russia’s military intelligence service and on firms from North Korea and China over their suspected participation in major cyberattacks across the world.In its first-ever sanctions related to cybercrime, the EU targeted the department for special technologies of the Russian military intelligence service, known as Main Directorate of the General Staff of the Armed Forces of the Russian Federation, it said in a statement.The bloc accused the Russian service of having carried out two cyberattacks in June 2017, which hit several companies in Europe resulting in large financial losses. The service is also accused of two cyberattacks against Ukraine’s power grid in 2015 and 2016.Four individuals working for the Russian military intelligence service were also sanctioned for allegedly participating in an attempted cyberattack against the Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) in the Netherlands in April 2018.North Korean company Chosun Expo was also sanctioned on suspicion of having supported the Lazarus Group, which is deemed responsible for a series of major attacks worldwide, including an $81 million heist against Bangladesh Bank’s account at the Federal Reserve Bank of New York in 2016, the world’s biggest cyber fraud.The company is also allegedly linked to an attack against Hollywood film studio Sony Pictures to prevent the release of a satirical movie about North Korean leader Kim Jong-un in 2014.The U.S. Treasury last year imposed sanctions on the Lazarus Group and two other North Korean hacking groups for their alleged participation in the attacks on Sony Pictures and the central bank of Bangladesh, among others. It said North Korea’s main intelligence service was behind the hacking groups.North Korea has denied any involvement in cyberattacks. The EU sanctions also hit Chinese firm Haitai Technology Development, which is accused of having supported cyberattacks — known as Operation Cloud Hopper — aimed at stealing commercially sensitive data from multinationals across the world. Two Chinese individuals allegedly involved in the attacks were also sanctioned.Sanctions include travel bans and asset freezes. EU individuals, companies and other entities are forbidden from making funds available to those blacklisted.China’s diplomatic mission to the European Union said in a statement early on Friday that China “is a staunch defender of network security and one of the biggest victims of hacker attacks.”China wants global cyberspace security to be maintained through “dialogue and cooperation” and not by unilateral sanctions, the statement added.

Read More